Wat is er te doen in de omgeving van Gelders Laren.

Er is veel te doen in de omgeving van het Gelderse Laren. Zwemwater Op ongeveer 500 m afstand van de camping nabij het dorp Laren is een verwarmd zwembad met grote ligweide gesitueerd. Viswater Op ongeveer 4 km van de camping ligt het Twentekanaal met uitstekende mogelijkheid om te vissen. Dat geldt ook voor de Schipbeek (2,5 km) en de Berkel (3 km). Ongeveer 1 km van de camping ligt een grote visplas, waar campinggasten ook regelmatig goede vangsten doen. Visvergunningen kunnen in het dorp Laren worden verkregen.

Laren Het dorp Laren maakt deel uit van de gemeente Lochem en telt ongeveer 3900 inwoners. Markant voor dit kleine dorp is de aanwezigheid van een drietal vlakbij elkaar gelegen horeca gelegenheid (zgn. H.C.R. ’s) Laren kent een aantal goede winkels, waaronder een grote supermarkt. Er is één historisch kerkgebouw: de Nederlandse Hervormde kerk. Het landgoed Verwolde Dicht bij de camping bevindt zich het landgoed Verwolde. Het kent zo’n 300 ha wandelbos. Het kasteel Verwolde is in de periode van april t/m oktober dagelijks te bezichtigen. Op het landgoed staat de dikste eik van Nederland. Een uniek stukje cultuur in de Achterhoek. Pieter Pad-route  De camping ligt aan het zogenoemde Pieter Pad-route. Voor fietskampeerders en trekkers te voet is er op onze camping altijd ruimte. Laren ligt zo''n beetje in het midden van de route Pieter Pad, u bent hartelijk welkom!

Fiets4daagse Laren

In de regio Gelders Laren   vind u bijzonder mooie natuurgebieden. Er zijn maar weinig natuurgebieden waar de natuur zo lonkt om te gaan fietsen als in de Achterhoek van Gelderland. Heerlijke bossen, glooiende akkers, landelijk gelegen dorpen, boerderijen en imposante kastelen. Dit landschap schept reeds vele jaren veel 'plattelandstoerisme'.
fiets4daagse laren
Op 01 augustus 2023 tot en met 04 augustus 2023 wordt weer de fietsvierdaagse in Laren ( Gelderland ) georganiseerd. Als u ook van de natuur wilt genieten en tegelijkertijd lekker gezond uw lichaam in actie wilt zetten, meld u zich dan aan en fiets de mooie uitgezette routes mee. Er zijn 3 trajecten van verschillende afstanden te rijden. U kunt iedere dag een ander traject kiezen. De afstanden zijn als volgt: 30, 45 en 60 km. Het 30 kilometer traject is goed te doen voor ouders met kinderen. Tevens kunnen scootmobielrijders ook meedoen aan deze routes. De routebeschrijving kunt u bij uw locale VVV verkrijgen, of bij de VVV Laren/Lochem waarin ook toeristische informatie te lezen valt. Als u de uitdaging aan gaat om 4 dagen (of minder) te fietsen, kunt u natuurlijk altijd op onze camping overnachten. Er is altijd wel een plekje te vinden. Wilt u zeker zijn van een plaatsje dan kunt u hier reserveren voor één (of meerdere) overnachtingen. Heeft u nog vragen dan mag u die hier best stellen, daar zijn wij voor. Tot ziens op de camping en veel plezier met het fietsen! Uiteraard kunt u ook VOOR en NA de fiets4daagse bij ons terecht voor een aantal fijne dagen op de camping.

De Dikke Boom

De Dikste boom van Nederland
De Dikke boom.  Deze zomereik (Quercus Robur) wordt "De Dikke Boom" genoemd. De eik, de Dikke Boom van Verwolde is de dikste eik van Nederland. Deze inposante boom, is zo'n 450 tot 500 jaar oud en heeft een kroonbreedte van 25 meter en een stamomvang van ongeveer 770 cm. De boom is omstreeks 1570 geplant. Behalve de Dikke Boom zijn er nog enkele bijzondere bomen op het landgoed Verwolde te vinden.

Zwembad Leusink

Image
Zwembad leusink. Het zwembad heeft een gunstige ligging. Tijdens de hete dagen bieden we genoeg verkoeling met een diep en ondiep bad, een spraypark voor de kleintjes en de twee supergave glijbanen. U kunt er lekker zonnen op de grasveldjes of in de schaduw liggen van onze schaduwdoeken, of u gaat onder de natuurlijke schaduw van de bomen liggen. In de loungehoek kun je natuurlijk ook heerlijk chillen. Er is een kiosk voor de kleine en lekkere trek, met een gezellig terras voorzien van gratis WiFi.

Historische kerk

Image
Kerk Laren. De kerk staat centraal in het centrum van Laren. Het Kulturhus wat aan de kerk vast zit vormt het kerkgebouw één geheel. Door de samenwerking wordt het mogelijk (pop)concerten, lezingen, rommelmarkten, modeshows te organiseren. Overdag is de kerk geopend. Je komt binnen in het stiltecentrum en van hieruit kun je door een glazen wand het gehele interieur bewonderen.

Kasteel Verwolde

Image
Huis Verwolde. Op het mooi gelegen landgoed Verwolde staat een edelmanshuis omringd door een tuin, park en het bosgebied Oranjewoud met vijvers en landbouwpercelen. Huis Verwolde is met een gids te bezoeken en van april t/m oktober geopend. Verwolde behoort sinds 1854 tot Laren, dat weer sinds 1971 behoort tot de gemeente Lochem in de Nederlandse provincie Gelderland. Het is een van de voormalige erkende havezaten van het Kwartier Zutphen.
De tuin is op eigen gelegenheid te bezoeken. Volwassenen kunnen regelmatig genieten van bijzondere arrangementen en themarondleidingen. Speciaal voor kinderen worden activiteiten/evenementen, kinderfeestjes en schoolrondleidingen georganiseerd. In de Oranjerie van huis Verwolde kunt u lunchen, dineren, vergaderen en een feest geven.

PieterPad route

Image
Het Pieterpad is de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland. De route begint helemaal van het Groningse Pieterburen tot aan de Sint-Pietersberg in Maastricht over een lengte van zo’n 500 kilometer. Het is normaliter niet mogenlijk om de route in een keer af te leggen, daarom is de route opgesplitst in 26 dag etappes. Je kunt één etappe per maand wandelen (of fietsen) of je kunt er een avontuurlijke wandel / fiets vakantie van maken en alle etappes achter elkaar afleggen. Iedere etappe is tussen de 10 en 25 kilometer lang en het pad is goed bewegwijzerd. Camping Gelders Laren ligt hierbij precies in het midden van de route, dus voor wandelaars en fietsers die een tussenstop plannen bij ons, is altijd plaats! Pieterpad info